Karts

Våra kartar är tillverkade i ett kraftfullt CrMo-stål (32 mm) och svetsas för hand i fabriken. Skyddsbågen sitter på väl tilltagna gummidämpningar och tack vare att bågen är rörlig får karten flera fördelar:
Ökat krockskydd, då skyddsbågen rör sig som en separat enhet runt karten.
Ökad flexibilitet i chassit som bidrar till bättre grepp och mer racingkänsla.

Skyddsbåge finns i stål eller i energiupptagande PE-HD (högdensitets-PE plast) för våra kartar. Plastbågen finns tillgänglig i högt respektive lågt utförande. Profilerna är utformade med precision för att de ska kroka i varandra och förhindra att en kart kan klättra på en annan.

Rattstången är monterad i en unik fjädrande infästning – rattstångsdämpning – vilket ytterligare minskar risken för personskador, samtidigt som det ökar livslängden på ratt, rattstång och rattstångskonsol. Stolkonsollen är enkel och säker att ställa in, den i kombination med justerbara pedaler och stolförminskning gör att våra kartar kan köras av förare från 135 cm–200 cm.

Även för mekanikern är Caroli Kart det smarta valet. Samtliga kåpor är enkla att montera av och du kommer snabbt åt viktiga delar som bakaxel, bromsar och motor. Vanliga slitagedelar som spindelleder, rattnav m.m. är rejält tilltagna i konstruktion och tillverkade med hög precision. Därav säljer vi väldigt lite reservdelar.

Delbara lagerhus för bakaxeln förenklar kartunderhållet ytterligare. Tvåfartssystem, nackskydd, säkerhetsbälte och snabbfästen (för enklare underhåll) finns alltid som tillval.


 

Shark


Säkerhet

På Caroli Kart har alltid säkerheten varit i fokus. Vår H.I.S.S (High Impact Security System) i fronten, följt av vår unika rattstångsdämpning som minskar risken för skada vid en krock är ett par exempel.

Nu har vi tagit säkerheten till nästa dimension och CE-märkt våra kartar.
CE-märkningen ger extra trygghet för föraren, där det via krock-, broms-, vibrations- och bullertest har säkerställts att kartarnas prestanda uppfyller de krav som finns för hyrkart. Kontrollen är utförd av SMP Svensk Maskinprovning AB.